Що таке батат, як його їсти і в чому його користь для здоров’я

Батат – це коренеплід, який часто називають “солодкою картоплею”. Попри свою схожість зі звичайною картоплею, він має солодкуватий, ніжний смак та може використовуватися для приготування солоних та солодких страв.
Якщо ви і досі не скуштували даний овоч, час вирушати в нову гастрономічну подорож: запечений, батат-фрі або у вигляді десерту він неодмінно сподобається вашій родині.
Зауважимо, що купити батат в Україні можна в магазині овочів та фруктів Fresh-Box. У Львові можливий самовивіз та доставка по місту кур’єром в день замовлення. До інших регіонів відправляємо пакунки послугами транспортної компанії.
Батат: користь для організму
Давайте розбиратися, чим же корисний батат і чому його включають до раціону здорового харчування:
- Вітаміни А, С, Е, групи В, що містяться в коренеплоді, впливають на здоров’я очей, покращують стан шкіри, нормалізують діяльність нервової системи, а також тиск.
- Батат – джерело каротиноїдів, клітковини, що сприяє виведенню “поганого” холестерину з організму, нормалізує процеси травлення.
- Кальцій, магній, калій, фосфор допомагають зміцнювати кісткові тканини, покращують діяльність нервової системи та інших органів і систем організму.
- Низький глікемічний індекс батату дозволяє його вживання при цукровому діабеті, адже не викликає швидкого підвищення рівня глюкози в крові (однак рекомендуємо попередньо проконсультуватися з лікарем).
- Антиоксиданти в складі забезпечують очищення та відновлення організму, допомагають на довше зберегти молодість та красу шкіри, волосся.
Завдяки доставці продуктів по Львову та Україні від Fresh-Box, можна придбати свіжий та якісний батат, ціна якого вказана на сайті у відповідному розділі. Всі овочі з асортименту проходять нашу сувору перевірку, тому замовляти у нас безпечно та вигідно.
Як приготувати батат: смачні та корисні рецепти
Перш ніж розпочати приготування, радимо купити овочі онлайн, не витрачаючи час на пошуки дійсно свіжих продуктів. Якщо коренеплід вже на вашому столі або ви щойно купили батат у Львові з доставкою, час ознайомитися зі способами його приготування.
Запечений батат – смачний та корисний гарнір, який потребує мінімум олії та інших добавок. Наріжте коренеплід дольками чи довільними шматочками, за бажанням приправте спеціями, олією, сіллю тощо та поставте в духовку запікатися, допоки страва не буде готовою. За цією аналогією можна приготувати й корисний батат-фрі.
Смажений батат – смачна альтернатива смаженій картоплі. Додайте на сковорідку трохи олії, викладіть шматочки та поставте на вогонь. Бажаєте більш корисний варіант? Викладіть шматочки, змащені в олії, на деко та відправте їх готуватися в духовку.
Пюре з батату – ніжна та ситна страва, в якій відчутна делікатна солодкість коренеплоду. Аналогічно звичайній картоплі покладіть довільну кількість продукту в воду та поставте на вогонь варитися, після чого злийте зайву рідину та потовчіть.
Ніжні десерти – так, так, з батату готують панкейки, мармелад, додають до пастили, салатів. Нерідко батат – один із інгредієнтів варення та випічки.
Експериментуйте, куштуйте та відкривайте для себе нові гастрономічні поєднання разом з Fresh-Box. Ціни на овочі вас приємно порадують, тому додайте батат й інші продукти до кошика та замовляйте свій набір користі та смаку!